• 1

    Szkoła Podstawowa nr 10

  • 2

    Rajd Kukuczki

  • 3

    Pasowanie na ucznia

  • 4

    W izbie regionalnej

  • Jasełka

Copyright 2020 - Custom text here

 

Świetlica szkolna- jadłospis

JADŁOSPIS LISTOPAD 2020r.

 

DZIEŃ TYGODNIA

 

MENU

 

ALERGENY

 

PONIEDZIAŁEK

2.11

 

 

 

WTOREK

3.11

Zupa krem z dyni

Kluski na parze z sosem jogurtowo-truskawkowym

Herbata z cytryną

gluten
mleko

 

ŚRODA

4.11

Fasolka po bretońsku z kiełbasą, pieczywo mieszane

Gruszka

Herbata owocowa

gluten

 

CZWARTEK

5.11

Zupa pieczarkowa z makaronem

Pieczeń wieprzowa, ziemniaki puree, buraczki

Kompot

seler
gluten
mleko

 

PIĄTEK

6.11

Zupa wiosenna z ryżem

Panierowany filet z dorsza, ziemniaki puree, surówka z kiszonej kapusty

Herbata z cytryną

seler
gluten
mleko
jaja

ryby

 

 

Wykaz wszystkich alergenów stosowanych w zakładzie i mogących występować
w posiłkach:

(1) zboża zawierające gluten, (2) soja, (3) laktoza, (4) skorupiaki, (5) jaja, (6) ryby, (7) orzeszki ziemne/ orzeszki arachidowe, orzechy, (8) seler, (9) gorczyca, (10) nasiona sezamu, (11) dwutlenek siarki i siarczany (E220), (12) łubin, (13) mięczaki.
Uwaga: szczegółowa informacja wartości odżywczej dostępna u intendentki.

 

 

 

 

f t g m